Rookwaren

Rookwaren

Rookwaren

Conway biedt een groot assortiment sigaretten, e-liquids, roltabak, cigarillo’s, … aan.  Toegegeven… accijnsverhogingen, rookverbod en discounters zijn voor iedere handelaar een uitdaging.

Als toonaangevende groothandel in rookwaren helpt Conway jou met een markt gedreven aanbod en met vele extra diensten.  Wij geven jou graag advies. 

Track & Trace

Vanuit Europa is beslist dat elk tabaksartikel volledig traceerbaar moet zijn van fabrikant tot winkelpunt, en alle stappen daartussen. ‘Traceerbaar’ wil zeggen dat de Europese overheid op elk moment wil weten waar een rookwarenartikel zich bevindt, waar het vandaan komt, waar het naartoe gebracht wordt en door wie.

Deze nieuwe Europese wetgeving is opgesteld om smokkel, namaak en illegale handel tegen te gaan. Het volledige traceersysteem voor sigaretten en roltabak is in werking gegaan op 20 mei 2019.

Het traceren van tabaksartikelen gebeurt aan de hand van codes. Elk tabaksartikel krijgt een unieke code vanuit een centrale Europese databank.

Elk tabaksartikel, dat wil zeggen:

  • Elke palet
  • Elk omkarton
  • Elke farde
  • Elke consumenteneenheid

Telkens er een handeling gebeurt met één van deze artikelen dient de code gescand te worden. De scangegevens worden vervolgens naar de centrale Europese databank gestuurd.

Als jij een winkelpunt hebt dat rookwarenartikelen enkel verkoopt aan particuliere consumenten, hoef je zelf geen scanning uit te voeren.

Indien je meer vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren. Als Your Most Convenient Partner staan wij altijd klaar om advies te geven.