Rookwaren
& CTS

Rookwaren
& CTS

Rookwaren

Conway biedt een groot assortiment sigaretten, e-liquids, roltabak, cigarillo’s, … aan.  Toegegeven… accijnsverhogingen, rookverbod en discounters zijn voor iedere handelaar een uitdaging.

Als toonaangevende groothandel in rookwaren helpt Conway jou met een markt gedreven aanbod en met vele extra diensten.  Wij geven jou graag advies. 

CTS – Conway Tobacco Systems

Sigaretten en roltabak bevinden zich al jaren in een rollercoaster van veranderende wetgeving. Je moet haast een specialist zijn om bij te blijven. Conway Tobacco Systems is graag deze specialist voor jou. Conway Tobacco Systems, of kortweg CTS, biedt rookwarenverdeelmachines aan waarmee je op een veilige en efficiënte manier rookwaren kan verkopen, en dit volledig conform de wetgeving.

Veiligheid en comfort

Het is precies daar waar Conway Tobacco Systems een antwoord biedt. De verdeelautomaten van CTS zijn gesloten kasten. Rookwarenproducten zijn op deze manier duidelijk beschikbaar, maar afgeschermd en niet zichtbaar. De toestellen die aangestuurd worden door de nieuwste software, laten een makkelijk stockbeheer toe en de vele prijswijzigingen kunnen eenvoudig verwerkt worden. CTS heeft verschillende types machines, naar gelang de beschikbare ruimte en het verkoopvolume van het winkelpunt.

Zeker ook voor kleinere winkelpunten

De verdeelautomaten van CTS zijn zeker niet enkel voor grotere winkels bedoeld. In een kleiner winkelpunt type dagbladzaak, is er – zelfs met maar een beperkt aantal rookwarenartikelen – toch snel voor een grote waarde aan goederen aanwezig. Als zelfstandige winkeleigenaar of -uitbater is het niet altijd evident om je dan veilig en comfortabel te voelen.

Optimalisatie van de verkoop

Alle CTS toestellen bieden dus in de eerste plaats veiligheid en comfort. De enorm diefstalgevoelige rookwarenartikelen zitten nu veilig weggeborgen, beschikbaar maar niet zichtbaar.

Het stockbeheer en navullen van de machines is efficiënt en makkelijk. Bovendien kan de uitbater nuttige informatie halen uit de toestellen. Zo zijn er heel wat grafieken en rapporten beschikbaar van de verkopen. De uitbater kan ook heel precies zien wanneer de kasten van het toestel open waren, hoelang een bepaalde referentie leeg was, enzovoort. Deze extra kennis zorgt ervoor dat de winkeluitbater zijn aanbod kan optimaliseren in functie van de vraag van de klanten.

Daarnaast worden verpakkingswijzigingen makkelijk en vlot verwerkt. Indien het aantal sticks in een pakje wijzigt, wordt deze wijziging weergegeven. Van zodra je de machine vult met de nieuwe verpakking en dit ingeeft in de computer, wordt het keuzemenu voor de consument aangepast.

Track & Trace

Vanuit Europa is beslist dat elk tabaksartikel volledig traceerbaar moet zijn van fabrikant tot winkelpunt, en alle stappen daartussen. ‘Traceerbaar’ wil zeggen dat de Europese overheid op elk moment wil weten waar een rookwarenartikel zich bevindt, waar het vandaan komt, waar het naartoe gebracht wordt en door wie.

Deze nieuwe Europese wetgeving is opgesteld om smokkel, namaak en illegale handel tegen te gaan. Het volledige traceersysteem voor sigaretten en roltabak is in werking gegaan op 20 mei 2019.

Het traceren van tabaksartikelen gebeurt aan de hand van codes. Elk tabaksartikel krijgt een unieke code vanuit een centrale Europese databank.

Elk tabaksartikel, dat wil zeggen:

  • Elke palet
  • Elk omkarton
  • Elke farde
  • Elke consumenteneenheid

Telkens er een handeling gebeurt met één van deze artikelen dient de code gescand te worden. De scangegevens worden vervolgens naar de centrale Europese databank gestuurd.

Als jij een winkelpunt hebt dat rookwarenartikelen enkel verkoopt aan particuliere consumenten, hoef je zelf geen scanning uit te voeren.

Indien je meer vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren. Als Your Most Convenient Partner staan wij altijd klaar om advies te geven.