Conway plant overname van Alvadis

18. maart 2019

Conway – The Convenience Company België NV, heeft een overname overeenkomst afgesloten met Alvadis NV/SA. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit.

“De activiteiten van Alvadis zijn een ideale strategische fit voor Conway vermits ze onze core business aanvullen en verbreden. Door Alvadis over te nemen zullen we onze klanten een breder prepaid assortiment en nieuwe diensten kunnen aanbieden.” zegt Marc Lanneau, Country Manager bij Conway.

Conway is een dochteronderneming van de internationale Lekkerland groep met zetel in Frechen (Duitsland) en is als groothandel een totaalleverancier voor ongeveer 5500 verkooppunten binnen het out of home kanaal in België. Conway realiseerde in 2017 een omzet van 1,5 miljard €.

Alvadis, onderdeel van Ubiway, een dochteronderneming van bpost, levert prepaid producten en diensten in meer dan 4000 winkelpunten in België. 2017 werd afgesloten met een zakencijfer van 75 miljoen €.

Tot de acquisitie van Alvadis door Conway is goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit zullen beide bedrijven onafhankelijk van elkaar functioneren.

Temse, 18 maart 2019