Logistiek

Conway verhoogt veiligheid van vrachtwagens met 360° camera

25. February 2020
Thema's: Logistiek

Conway heeft een eerste deel van zijn vrachtwagens uitgerust met een intelligente 360° camera. Hiermee heeft de chauffeur vanuit de bestuurderscabine een 360° zicht helemaal rondom rond de vrachtwagen. Wat vooral heel innovatief is, is het helikopterbovenaanzicht: de chauffeur heeft 1 totaalbeeld van de omgeving van bovenaf gezien. Alle andere weggebruikers voor, achter of naast de vrachtwagen, zijn perfect in beeld waardoor er geen dode hoeken meer zijn.

Vooral in drukke dorps-en stadskernen, waar veel van onze leverpunten gelegen zijn, is dit belangrijk voor de veiligheid van fietsers en voetgangers. Telkens we bij een winkelpunt aankomen, ziet de chauffeur nu alle obstakels. Hierdoor gaat het manoeuvreren en het parkeren een stuk makkelijker en sneller. Er is ook minder kans op een ongeval of schade.

We gebruiken de beelden ook bij de opleiding van onze chauffeurs. Deze extra training aan de hand van echte verkeerssituaties, geeft hen een veiliger gevoel op de weg.

“Dankzij de innovatieve 360° camera’s op onze vrachtwagens zijn er geen dode hoeken meer. Dit is belangrijk voor de veiligheid van vooral zwakke weggebruikers. Bij de winkelpunten kan er sneller en vlotter geparkeerd worden. Er is ook een pak minder kans op schade of een ongeval.”